top of page

Studies

De Faculteit Diergeneeskunde staat voor het vijfde jaar op rij op nummer 1 in de 'Shanghai Ranking', in de categorie Diergeneeskundige Wetenschappen. Wetenschappelijk onderzoek is van groot belang om een continue evolutie in de diergeneeskundige (en humane geneeskunde) te vrijwaren. Ook op de dienst Endocrinologie, Kliniek Kleine Huisdieren, zijn er verschillende lopende onderzoeken, o.a. naar schildklierproblemen bij honden en katten.

Shanghairanking 2021.jpg

Gedreven door haar passie voor honden en katten, zet professor Sylvie Daminet zich samen met haar team in voor een optimale zorg voor haar patiënten in de Universitaire dierenkliniek te Merelbeke (UGent). Om deze optimale zorg te blijven garanderen, behoren onderwijs (zowel studenten als specialisten in opleiding (residents)), advies aan dierenartsen en wetenschappelijk onderzoek tot haar takenpakket.

Door het uitvoeren van wetenschappelijke klinische studies tracht ze de zorg van deze patiënten te verbeteren. Haar motto is zeer eenvoudig: ‘Ik stel geen studies voor waar ikzelf niet met mijn geliefde huisdieren zou aan deelnemen: ik sta 100% achter elke studie!'. Het onderzoek van haar en haar team spitst zich vnl. toe op schildklierproblemen bij hond en kat, en op vroegtijdige detectie van nierziekte.

Lopend onderzoek naar schildklierproblemen

Cat Close-up
Hyperthyroïdie

Meer info over het lopende onderzoek naar hyperthyroïdie bij katten vindt u hier.

Puppy Close Up
Schilklierkanker

Help mee om de behandeling van schildklierkanker bij honden te verbeteren. 

bottom of page