top of page

Stephanie Scheemaeker

Stephanie_edited.jpg

Onderwijs

Stephanie Scheemaeker is geboren te Brugge. In 2015 behaalde ze haar diploma ‘Master in de Diergeneeskunde, optie kleine huisdieren’ aan de Universiteit Gent. Gedurende 1 jaar deed ze als dierenarts ervaring op in een privé praktijk kleine huisdieren. Vanaf september 2016 startte Stephanie met het roterend ‘internship’ kleine huisdieren aan de Kliniek Kleine Huisdieren te Merelbeke (UGent). Na het ‘internship’ succesvol af te ronden, werkte ze als dierenarts parttime in een privé praktijk en als hospitalisatie verantwoordelijk op de ‘Intensive Care Unit’ van de Kliniek Kleine Huisdieren, Faculteit Diergeneeskunde (UGent). Vanaf 2019 werkte Stephanie als fulltime dierenarts aan de Kliniek Kleine Huisdieren op de dienst Interne Geneeskunde en op de dienst Anesthesie.

Onderzoek

Tijdens haar opleiding ontwikkelde Stephanie een bijzondere interesse in de interne geneeskunde. Vanuit haar klinische interesse evolueerde geleidelijk aan haar interesse in wetenschappelijk onderzoek. In 2019 is Stephanie gestart met een doctoraat getiteld ‘Verbeteren van de behandeling van schildklierkanker bij honden’ onder leiding van professor Sylvie Daminet. Hierbij wensen we voor elke hond, gediagnostiseerd met schildklierkanker, te voorzien in de meest geschikte en meest veilige behandeling. Samen streven ze naar het verkrijgen van een maximale levenskwaliteit en levensduur bij alle honden met schildklierkanker.


Wenst u meer te weten over hun onderzoek? Klik hier

Vrije tijd

Haar vrije tijd verdeelt Stephanie over haar vrienden, familie en haar hobby’s. Ze gaat frequent lopen en zwemt graag. Stephanie komt volledig tot rust bij het maken van een mooie wandeling in de natuur. 

bottom of page