top of page

Lisa Stammeleer

Lisa_edited_edited.jpg

Onderwijs

Lisa Stammeleer is afkomstig van Zottegem, geboren in 1991. Zij behaalde haar diploma van dierenarts in 2015 aan de Universiteit Gent. Na het succesvol afronden van het roterend ‘internship’ kleine huisdieren startte zij haar ‘residency’  (specialisatieopleiding) in de Interne Geneeskunde Kleine Huisdieren. In het begin van 2021 heeft Lisa succesvol haar 'residency' afgerond tot het bekomen van de titel Specialist (diplomate) in de Interne Geneeskunde Kleine Huisdieren (ECVIM).

Vrije tijd

Lisa kan je in haar vrije tijd vinden op het strand of in de bossen voor lange wandelingen met haar hondje Sunny. Verder sport ze heel graag en probeert ze al eens iets uit in de keuken. 

Onderzoek

Lisa heeft een bijzondere interesse in Endocrinologie. Haar interesse gaat met name uit naar hyperthyroïdie bij katten. In 2020 is zij gestart als halftijds doctoraatsstudent onder begeleiding van professor Sylvie Daminet. Haar doctoraat beoogt de opvolging van de schildklier- en nierfunctie van hyperthyroïde katten na radioactief jood-131 behandeling. Eind 2022 werd het doctoraat met succes afgesloten, en sindsdien focust Lisa zich op het verwerken en neerschrijven van de resultaten in combinatie met kliniekwerk.

Klik hier voor meer info over haar onderzoek.

bottom of page