top of page

Prof. Dr. Sylvie Daminet

Onderwijs

Headshot.png

Sylvie Daminet is geboren in Genk, België. Ze behaalde haar diploma van dierenarts in 1992 aan de universiteit van Luik. Onmiddellijk daarna ging ze naar het buitenland om verder te specialiseren. Ze voltooide een internship gevolgd door een residency in Interne Geneeskunde van de Kleine Huisdieren aan de Universiteit van Montreal in Canada. In 1996 werd zij erkend specialist (diplomate) van het Amerikaanse en het Europese College van Interne Geneeskunde (ACVIM&ECVIM). Daarna behaalde zij een master’s degree over evaluatie van de schildklierfunctie bij de hond. Ze doceerde aan de Faculteiten van Montreal en Prince Edward Island in Canada en was docent aan de Royal Veterinary College in London in Engeland. Ze behaalde haar doctoraat over evaluatie van schildklierfunctie bij de hond aan de Universiteit van Gent, waar ze hoogleraar is aan de Vakgroep Kleine Huisdieren. Ze is hoofd van de dienst Interne Geneeskunde van de Gezelschapsdieren en voorzitter van de vakgroep Kleine Huisdieren. Binnen haar kliniekactiviteiten als internist heeft ze een bijzondere interesse voor de endocrinologie en de nefrologie van de gezelschapsdieren.

Onderzoek

Vrije tijd

Sylvie is (mede-)auteur van meer dan een 200-tal publicaties in internationale en nationale tijdschriften. Onder haar promotorschap werden een tiental PhD’s (doctoraten) afgelegd. Zij is een veel gevraagde spreker op internationale congressen en neemt actief deel aan het geven van postuniversitaire bijscholingen voor practici. Ze schreef verschillende hoofdstukken in diergeneeskundige boeken. Ze was voorzitter van de European Society of Veterinary Endocrinology van 2009 tot 2011 (www.esve.org) en hoofd van de ‘Specialty Internal Medicine’ van het ECVIM (2011-2014).

Als zij niet aan het werken is, houdt ze van zwemmen, paardrijden en muziek. Haar 2 zonen en haar echtgenoot zijn haar oogappels.

bottom of page