top of page

Ann Biscop

Foto Ann.jpg

Onderwijs

Ann Biscop is afkomstig uit Berchem (België). In 2019 studeerde ze af met grote onderscheiding als dierenarts aan de Universiteit Gent. Aansluitend startte ze een roterend 'internship' kleine huisdieren, waarbij haar passie voor interne geneeskunde zeer duidelijk werd. Na het internship heeft ze een jaar gewerkt op de dienst interne geneeskunde, waar ze sinds oktober 2021 officieel startte met haar ‘residency’ (specialisatieopleiding) in de Interne Geneeskunde Kleine Huisdieren. Ze heeft een erg brede interesse in interne geneeskunde, met extra belangstelling voor infectieuze ziekten, uronefrologie en endocrinologie. Ann haar moedertaal is Nederlands, maar ze spreekt ook vlot Engels en Frans.

Onderzoek

In het kader van haar ‘residency’ is Ann haar onderzoek voornamelijk gericht op het vroegtijdig diagnosticeren van acute nierschade (AKI) bij kritiek zieke patiënten. Een vroegtijdige diagnose van AKI zou betekenen dat er ook veel vroeger een geschikte behandeling kan worden opgestart.

Vrije tijd

In haar vrije tijd is ze meestal buiten te vinden met familie en vrienden vanaf de zon schijnt. Verder houdt ze van reizen, paardrijden, fotografie, muziek, lekker eten en een goed wijntje .

bottom of page