top of page

Nikita De Laet

Foto Nikita.jpg

Vrije tijd

Onderwijs

Nikita De Laet studeerde in 2017 af als dierenarts aan de faculteit diergeneeskunde te Merelbeke (UGent). Onmiddellijk hierna heeft ze er een roterend ‘internship’ kleine huisdieren voltooid. Daarna is ze voor één jaar naar het Verenigd Koninkrijk verhuisd om een gespecialiseerd ‘internship’ interne geneeskunde kleine huisdieren te voltooien. Nadien is ze teruggekeerd naar de faculteit diergeneeskunde te Merelbeke (UGent) om te werken als dierenarts op de dienst Interne Geneeskunde. In april 2020 is ze gestart met een ‘residency’ (specialisatieopleiding) in de Interne Geneeskunde aan de Kliniek Kleine Huisdieren, faculteit Diergeneeskunde (UGent). 

Onderzoek

In functie van haar ‘residency’ voert Nikita momenteel onderzoek naar het gebruik van niermerkers (‘renal biomarkers’) bij de hond. In het verleden heeft ze ook reeds meegeholpen aan onderzoek bij hyperthyroïde katten. 

In haar vrije tijd gaat Nikita graag dansen, fitnessen of ontspannen in de thermen. Daarnaast brengt ze ook veel tijd door met haar familie, vrienden, haar hondje Lou en 2 katten Luz en Tembi.

bottom of page